Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ


Αγαπητοί μου αδελφοί και φίλοι.

 

Χαίρεται.

 

Αρπάζω την ευκαιρία από το παρακάτω l;ing   http://www.cretalive.gr/new/116873/crete/Stis_floges_duo_biles_ston_Profiti_Ilia για να πω, ορισμένα  πράγματα, σχετικά με τα παραπάνω γεγονότα που εξελίχθησαν χθες την νύκτα στο Κανλί Καστέλι (Προφ Ηλίας). Κατ αρχήν τέτοια γεγονότα δεν εκφράζουν την ιστορία και το πολιτισμό του τόπου μας. Γεγονότα σαν και τα χθεσινά έχω τη πεποίθηση ότι δεν ανήκουν στους κατοίκους του χωριού μας, δεν μπορεί αυτά τα σπίτια να τα έκαψαν κάτοικοι από το Κανλι Καστέλι.
Είναι γεγονός ότι μετά από τα γεγονότα της 23η Ιουνίου του 2012, όλους μας πέρασε από την καρδιά μας, μια δίστομος ρομφαία, όλοι από τα βάθη της καρδιάς μας, είπαμε το γιατί, όλοι μας διερωτηθήκαμε, για αυτά τα ατελεύτητα πώς και γιατί να φεύγουν οι άνθρωποι που αγαπάμε με τέτοιον άδικο και άγριο τρόπο. Είχαμε δύο θανάτους που δεν ήταν στο πλήρωμα του χρόνου και με την εντολή και το θέλημα του Άγιου Τριαδικού Θεού, αλλά αντίθετος, παραβιαστήκαν οι εντολές του Θεού, κατά συρροή και εξακολούθηση. Πρώτη από της εντολές το ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ, με τα το αγάπα τον πλησίον σου, ως εαυτόν και μετά αυτό που μας λέγει ο κύριος στην επί του όρους ομιλία του να μην κάνουμε  πότε στους άλλους εκείνο που δεν θέλουμε να μας κάνουν. Τα γεγονότα όμως έγιναν και δεν γίνεται να αλλάξουν. Οι άνθρωποι μας πέρασαν από την στρατευόμενη Εκκλησία στην θριαμβευούσα. Όσο δε για τους υπαίτιους πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης. Εδώ  αγαπητοί μου, υπάρχει ένα ζήτημα, ότι η ανθρώπινη δικαιοσύνη για να αποδοθεί χρειάζονται στοιχεία, που να είναι ατράνταχτα, και να υπάρχουν μπόλικοι μάρτυρες, που να είδαν και να άκουσαν και αυτά που είδαν και άκουσαν, να τα καταθέσουν χωρίς φόβο, αλλά και χωρίς πάθος. Υπάρχει αγαπητοί μου αδελφοί και μια άλλη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ που αυτή δεν έχει χρεία μαρτύρων. Μιλάω για την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, που αυτή αποδίδεται στην ώρα της και εκεί δεν υπάρχει ούτε έφεση αλλά ούτε και αναστολή, τα δε χρηματικά ποσά για εγγύηση δε λαμβάνονται καθόλου υπόψη, γι αυτό να είστε βέβαιοι.

Έτσι περάσαμε στο πένθος και το πένθος αγαπητοί μου είναι η άρνηση μας να δεχθούμε τα γεγονότα αυτά των δύο θανάτων, όσο και να είμαστε κατηρτισμένοι, σε ψυχολογικά και θεολογικά θέματα, όσο και να έχουμε αποδεχτεί τον θάνατο σαν γεγονός, αρνηθήκαμε μέσα στο είναι μας και στην ψυχή μας, τον άδικο θάνατο των δύο δικών μας ανθρώπων, δεν έχει σημασία αν ήταν συγγενείς μας ή όχι, σημασία έχει ότι ήταν ένα κομμάτι της κοινωνίας ό κάθε ένας, με τη δίκη του πορεία στη ζωή. Τώρα αγαπητοί μου  το πένθος πρέπει να αρχίζει να καταλαγιάζει και να δίνει τη θέση του στη συγχώρηση και η συγχώρηση δεν είναι η αμνησία, να μην θυμάμαι, πρέπει να θυμάμαι όσα έγιναν, αλλά να βάλω μέσα στην ψυχή και την καρδιά μου να συν χωρέσω δηλαδή και τους άλλους ανθρώπους που και αυτοί είναι ένα κομμάτι αυτής της κοινωνίας με τη δική τους πορεία στη ζωή, αλλά και με τα δικά τους λάθει ακόμα και αν με έβλαψαν, ακόμα και αν θέλουν το θάνατο μου. Αυτό θα το κάνουμε, γιατί γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι και εμείς, έχουμε τα δικά μας λάθει. Αγαπητοί μου αδελφοί και φίλοι τα γεγονότα συμβαίνουν και κάνεις δεν μπορεί, ούτε να τα αλλάξει, ούτε και να γυρίσει το χρόνο πίσω να τα διορθώσει. Ένα πράγμα μπορεί να κάνει με βεβαιότητα. Ο κάθε ένας μας ξεχωριστά, να κάνει τη δική του έρευνα για τον εαυτό του, να δει τα δικά του τα σφάλματα και λάθει, αυτά ονομάζονται αμαρτίες και Δόξα το Θεό, όλοι έχουμε πολλές, να δεχτεί τον συνάνθρωπο του όπως είναι, με τα δικά του σφάλματα και λάθει και να γυρίσει σελίδα να διορθωθεί. Αυτό το λέμε ΜΕΤΑΝΟΙΑ, δηλαδή μετά νοώ, βάζω μυαλό. Αυτό καλούμαστε να κάνουμε και τώρα. Εν μέσω χιλίων δύο προβλημάτων και κρίσεων ηθικών, αξιών και οικονομικών, που ταλαιπωρούν ολόκληρη την Ελλάδα και κατ επέκταση και συνεπεία και το Κανλί Καστέλι, καλούμαστε να κάνουμε μετάνοια και να βροντοφωνάξουμε σε όλους που έχουν αυτιά για να ακούσουν και μάτια για να δουν. Ότι εμείς από το Κανλί Καστέλι δεν έχουμε καμία σχέση με τέτοιου είδους γεγονότα, κανείς μας δεν είναι άνθρωπος της μαφίας και του υποκόσμου και δεν χρησιμοποιούμε τέτοιου είδους ταχτικές, είμαστε οι άνθρωποι που κατοικούν στο ματωμένο φρούριο και έχουμε μάθει να πολεμάμε σαν άνδρες, γιατί είμαστε άνδρες και ναι τότε ο πόλεμος ήταν με τα όπλα γιατί μπροστά τους οι προγονοί μας είχαν ένα αλλόθρησκο και αλλοεθνή εχθρό που ήθελε να του στερήσει την προσωπική του και πνευματική του υπόσταση και ελευθερία. Τώρα ο πόλεμος είναι διαφορετικός, έχει να κάνει με την αμαύρωση της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας.  Έχει  να κάνει με την επικράτηση του πολιτισμού ή την επικράτηση της τρομοκρατίας. Εμείς από το Κανλί Καστέλι αυτό δεν το ανεχόμαστε και θα πολεμήσουμε αντρίκια. Γι αυτό το λόγο και μόνο τέτοιου είδους συμπεριφορές και πράξεις τρομοκρατίας, δεν έχουν καμία θέση, αλλά και καμία σχέση με εμάς. Αλλού πρέπει να αναζητηθούν οι αίτιοι και οι φέροντες την ευθύνη.

Εύχομαι ολόψυχα να είναι τα τελευταία γεγονότα που πάνε να αμαυρώσουν την εικόνα και την ιστορία του τόπου.

 

Κανλι Καστέλι 25/10/2012

ΠΑΤΗΡ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ